Denegades les autoritzacions prèvies dels parcs eòlics “Panadella” i “Cantagalls”
Autor: argençola
Les dues han estat denegades pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la @gencat , per la incompatibilitat d’aquests nous parcs eòlics amb l’existència del radar del Servei Meteorològic de Catalunya que hi ha a la zona.
El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya ha resolt, aquest mes de desembre, denegar l’autorització prèvia per a la construcció del parc de producció d’energia eòlica anomenat “Panadella” i “Cantagalls”, els dos al terme municipal d’Argençola. L’Ajuntament d’Argençola celebra el rebuig dels projectes, que suposaven un gran impacte paisatgistic al municipi.
La decisió de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, recurrible per part de l’empresa promotora, argumenta que ha estat fonamentalment per la incompatibilitat d’aquests nous parcs eòlics amb l’existència del radar del Servei Meteorològic de Catalunya que hi ha a la zona. També cal posar en valor a la lluita de l’activisme del territori contra aquestes infraestructures que no es vol que es construeixin, per l’explotació injusta que impliquen i la destrucció de l’entorn natural.
El projecte del parc eòlic PE Panadella comptava amb una potència total instal·lada de 38,5 MW limitada a 37,45 MW sobre terreny en sòl no urbanitzable al municipi d'Argençola i les seves infraestructures d'evacuació, línies soterrades a 30 kV, subestació SE Panadella 30/66 kV, línia aèria d'alta tensió a 66 kV fins subestació SE Rubió 66/220 kV de Red Eléctrica de España, SAU, als termes municipals d'Argençola, Montmaneu, Jorba i Rubió, província de Barcelona, i Santa Coloma de Queralt, província de Tarragona (exp. FUE-2020-01840051, ref. 02213).
Per altra banda, el projecte del parc eòlic PE Cantagalls constava de 5 aerogeneradors, situats entre Cal Tender i Albarells, de 6 MW de potència unitària, amb una potència total instal·lada de 30 MW. Els aerogeneradors constaven amb 3 pales amb un diàmetre de 175 metres de longitud i una alçada de boixa de 135 metres, i les seves línies soterrades d'interconnexió a 30 kV. Les línies subterrànies d'interconnexió de 30 kV arribaven a la subestació transformadora SE Rubió 66/220 kV.
Etiquetes: portal d'argençola guia d'argençola Argençola Carbasí Clariana Contrast Plans de Ferran Porquerisses i Albarells Rocamora Anoia Catalonia
Ho vols compartir?
Àlbums destacats
Xino Xano passejades culturals (292)
Caminant per Argençola (325)
Mercat de les Espècies (322)