Segona Jornada sobre el Medi Natural de la Segarra històrica
Autor: efes
El cap de setmana 2-3 d’abril de 2022
Des de la secció de Ciències Naturals de l’Espitllera Fòrum d’Estudis Segarrencs (EFES), ens complau informar-lo, que el cap de setmana 2-3 d’abril de 2022 tindrà lloc a Sant Guim de Freixenet (Centre Cívic Mestre Viaña) la Segona Jornada sobre el Medi Natural de la Segarra històrica.
Aquesta jornada té com a objectiu difondre i incentivar els estudis sobre el medi natural de la Segarra històrica per tal de conèixer-la més i millor. Està dirigit tant a investigadors, a naturalistes aficionats com a alumnes de batxillerat que vulguin presentar els resultats obtinguts del treball de recerca. Aquests estudis han de tractar sobre el medi natural en territori segarrenc. Aquesta jornada és doncs una excel·lent oportunitat per als joves investigadors de conèixer experts en la matèria i intercanviar opinions.
Programa
El dissabte dia 2 es durà a terme les ponències de 9:30 a 13:45, i havent dinat a partir de les 15:30, es visitarà el Sindicat Agrícola de Sant Guim. El diumenge dia 3 de 9:00 a 13:30 h, es realitzarà una sortida de camp per conèixer la flora i la fauna de la capçalera del Sió, a càrrec d'en Daniel Espejo. Se seguirà un itinerari d’uns 10 km pels camins, camps i boscos entre Sant Guim de Freixenet, Sant Guim Vell, Freixenet i Sant Domí. Coneixerem especialment la situació dels boscos i marges dels altiplans, la flora d’inicis de primavera i l’avifauna dels hàbitats agroforestals segarrencs.
Les ponències:
Ponència inaugural:
Què en sabem, dels briòfits de la Segarra? Estat actual de coneixements i possibles línies de recerca, per part de Miquel Jover
Resta de ponències
- Estudi bio-acústic preliminar sobre la riquesa i abundància d'espècies de ratpenats a les Obagues del Corb, per Santi Mañosa
- Les papallones de la vall del Corb, per Joan Carles Hinojosa
- Estudi de les orquídies de l'Anoia i rodalies, per Emma Duran del Grup d'Orquídies de l'Anoia.
- Catàleg de plantes vasculars de Sant Magí de la Brufaganya, per Jordi Solé
- Noves observacions de cicàdids a l'Altiplà de la Segarra i rodalies, per Daniel Espejo
- El rastreig de fauna com a eina per a la identificació de la biodiversitat, per Victor Quero
- Aproximació a l'estatus d'algunes espècies d'hèrptils, bioindicadores de l'estat del medi natural de la Segarra, per Joan Ferrer
Preus*
Ponents Gratuït - Socis d’EFES 10 € - No socis d’EFES 15 €
El pagament es farà efectiu a l'inici de la Jornada
*Inclouen el dret d'assistència a totes les sessions de la Jornada i el dinar del dissabte. També, només pels ponents, una còpia del llibret-resum de les ponències i el certificat de participació per part de l’EFES. El llibret de les ponències es penjarà a la web de l'EFES.
Per tal de formalitzar la seva assistència li preguem que ompli el formulari que trobareu en aquest enllaç. La data límit per inscriure's és el 29 de març. Aforament limitat.
En cas que tingui algun contratemps no dubti en contactar amb nosaltres a través del correu efesnat@gmail.com
Etiquetes: jornada medi natural segarra històrica
Compartit per efes.cat
Ho vols compartir?
Àlbums destacats
Xino Xano passejades culturals (292)
Caminant per Argençola (325)
Mercat de les Espècies (322)