Municipi dijous, 18 de Juliol de 2024

Comencen els treballs de rehabilitació al Castell d’Argençola


Autor: argençola

Durant el període d’obres, el tram de la pl. de Lluís Maria Xirinacs a la pl. de l’Església estarà tallat

Comencen els treballs de rehabilitació al Castell d’Argençola
Comencen els treballs de rehabilitació al Castell d’Argençola Foto: argençola

Aquest dilluns 1 de juliol han començat els treballs de rehabilitació al Castell d’Argençola, corresponents a l’etapa 0 del Pla Director del Castell d’Argençola.
En aquesta etapa inicial s’estan realitzant les següents actuacions: la consolidació del talús sud-est, a la zona del mur de ponent del monument, per garantir l’estabilitat del terreny; els estudis geotècnics, que consisteixen en l’anàlisi dels estrats del subsòl del castell per determinar les seves característiques i condicions; i finalment es faran els treballs puntuals de consolidació, que consisteixen en intervencions específiques en el mur nord-oest del monument per assegurar-ne la integritat.

Tota l’actuació estarà sota la supervisió d’un arqueòleg, que garantirà la protecció de les restes del castell durant el desenvolupament dels treballs.
Degut a aquestes obres, tal com ja es va anunciar, es veurà afectat el pas que voreja l’església pel costat nord, concretament el tram de la pl. de Lluís Maria Xirinacs a la pl. de l’Església, que restarà tallat mentre durin les obres.
El pressupost del contracte per a la realització d’aquests treballs és de 36.150,00 €, i el termini màxim d’execució és de 3 mesos.

Aquest projecte de rehabilitació del castell consta de tres fases que s'executaran durant el 2024 que compten amb subvencions de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.



Etiquetes: portal d'argençola guia d'argençola Argençola Carbasí Clariana Contrast Plans de Ferran Porquerisses i Albarells Rocamora Anoia Catalonia



Ho vols compartir?