Municipi dimarts, 2 de Juliol de 2024

Presentació del Pla del Paisatge d’Argençola - Divendres 5 de juliol, 19h


Autor: argençola

El Pla permetrà conèixer millor l’entorn i valorar-lo adequadament, amb la col·laboració d'experts, per tal de mantenir-lo i protegir-lo.

Presentació del Pla del Paisatge d’Argençola - Divendres 5 de juliol, 19h
Presentació del Pla del Paisatge d’Argençola - Divendres 5 de juliol, 19h Foto: argençola

L'Ajuntament d’Argençola, amb la col·laboració de l'Associació Cultural del terme d'Argençola El Trill, l'Observatori del Paisatge, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat Rovira i Virgili, presenten aquest divendres 5 de juliol el Pla del Paisatge d’Argençola, al Saló de Plens de l’Ajuntament d’Argençola, de 19h a 21h.

Es defineix ‘Carta del Paisatge’ com l’instrument de concentració d’estratègies entre els agents públics i els privats, aplicables a escala local, supramunicipal o comarcal, per tal de dur a terme actuacions de protecció, gestió i ordenació del paisatge, que tinguin per objectiu mantenir-ne els seus valors. Quan es parla de fer-ho a nivell d’un municipi, com és el cas d’Argençola, en diem Pla del Paisatge.

Tenir el Pla del Paisatge d’Argençola significarà conèixer millor el nostre entorn natural, cultural i social, i valorar-lo. Aquest treball s’ha de fer entre tots de la mà d’experts, i ha de servir, en part, per a protegir el nostre país d’agressions com ara els macroprojectes eòlics i solars i les macrogranges, entre d’altres.

El programa de la jornada serà el següent:
19:00h - Presentació: motivacions, objectius i participació del Pla del Paisatge d’Argençola.
19:20h - Política de paisatge de Catalunya: Instruments (Catàlegs, Cartes, Plans). A càrrec de Pere Sala, de l’Observatori del Paisatge.
19:40h - Experiència del Pla del Paisatge de Cervera, amb Ramon Royes i Guàrdia, ex-paer en cap de Cervera.
20:00h - Presentació de l’equip redactor del Pla. Continguts, metodologia, etapes i participació. Per Sergi Saladié, geògraf i professor a la URV; Maria Garcia, estudiant en pràctiques Grau de Geografia URV; Sira Mullerat, estudiant en pràctiques Grau en Biologia Ambiental UAB .

En finalitzar es farà un tast de cava de la Conca d’Òdena i cervesa artesana NARIS.

L’Ajuntament fa una crida a tot el municipi per a compartir aquesta important iniciativa que contribuirà a preservar i valorar el paisatge d’Argençola.



Etiquetes: portal d'argençola guia d'argençola Argençola Carbasí Clariana Contrast Plans de Ferran Porquerisses i Albarells Rocamora Anoia Catalonia



Ho vols compartir?