Govern municipal dimecres, 11 de Setembre de 2024

Diada Nacional de Catalunya | Comunicat


Autor: argençola
Diada Nacional de Catalunya | Comunicat
Diada Nacional de Catalunya | Comunicat Foto: argençola

Argençola, 11 de setembre de 2024
DIADA NACIONAL DE CATALUNYA

Benvolguts/es veïns/es,

Avui som 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya. Des del Consistori, en aquest dia tan nostre, volem adreçar-vos un missatge institucional amb relació a la situació del nostre país.

Aquests darrers temps, veiem la nostra llengua amenaçada. L'ús social del català cada cop és més baix, i és especialment greu en el col·lectiu jove. Avui i cada dia, us animem a defensar la llengua en tots els nostres àmbits de la vida, a exercir els nostres drets lingüístics i a ensenyar-la a totes les persones nouvingudes. Sentim-nos orgullosos/es de la nostra llengua.

En la nostra societat creix l'odi, la intolerància i la manca de respecte vers la diferència. Avui també, reivindiquem una societat catalana més oberta, respectuosa i lliure. Davant l'avanç de la ultradreta i els discursos d'odi, siguin contra el nostre poble o qualsevol altre, combatem-los amb arguments, serenor i intel·ligència.

Aprofitem també la Diada per reivindicar una societat sense diferències de gènere. Malauradament, continuem rebent notícies de dones mortes a les mans de les seves parelles, de sostres de vidre que no es trenquen i de desigualtats que es mantenen. Defensem una societat catalana lliure de masclisme i fonamentada en la igualtat de totes les persones i els valors del feminisme.

També cal que treballem per una societat catalana més equitativa. La situació del país amb relació a l'habitatge i a les desigualtats és greu, especialment pel col·lectiu jove. Cal que treballem avui i cada dia per reduir les desigualtats i construir una societat més justa, sense deixar ningú enrere. Aquesta és una virtut del poble català, un poble obert a l'acollida i a la creació de noves oportunitats per totes les persones que ho necessiten.

Finalment, des del Consistori reivindiquem la llibertat del nostre poble i el dret a decidir. Reivindiquem un any més la legitimitat del Referèndum de l'1 d'octubre de 2017 i exigim enèrgicament l'aplicació immediata de l'Amnistia a totes les persones i responsables polítics. Votar i defensar la llibertat d'un poble mai, en cap democràcia, hauria de ser delicte. Cal que com a poble ens tornem a unir, anem tots a l'una i treballem per aconseguir la independència del nostre país.

Estimats veïns i veïnes, us desitgem una bona Diada Nacional de Catalunya.

Visca el poble d'Argençola i Visca Catalunya Lliure!



Etiquetes: portal d'argençola guia d'argençola Argençola Carbasí Clariana Contrast Plans de Ferran Porquerisses i Albarells Rocamora Anoia Catalonia



Ho vols compartir?