Fires i Festes
dissabte, 9 de Juny de 2018
Autor: argençola
– De les 8 a les 2 h del migdia:
Jornada Tècnica “Botànica a la Cuina. Espècies, herbes i flors”. PATT.
Modera la Jornada: Astrid van Ginkel de Fitomon.
Lloc: Església de Sant Llorenç
Inscripció: associacioeltrill@gmail.com (nom, telèfon i correu electrònic)
Activitat gratuïta. Esmorzar Sortida Reconeixement de Flora 5 € (opcional).
– A les 9 h del matí:
Inauguració de l’exposició “Que em portaràs Timó? deia l’avia”, a càrrec Sílvia Escura.
Inauguració de l’Exposició d’”Aquarel·les de plantes” de la Camil.la Pérez Salvà.
– A les 11 h del matí o a l’1 h del migdia:
Tast de Farigola d’Argençola i productes derivats, a càrrec de Marc Talavera Roma – Col·lectiu Eixarcolant / Universitat de Barcelona. Biòleg especialista en etnobotànica. Es tastaran 7-10 aliments a base de farigola. Us animem a participar!
El 10 preparats seran infusió, decocció, maceració, xampanyet, cervesa, pa, pastis de formatge, pizza de pobre (o fresca en entrepà), salsa tipus pesto i romesco/maionesa.
Lloc: Sala Local Social d’Argençola
Inscripció: associacioeltrill@gmail.com (nom, telèfon i correu electrònic)
Aportació 5 € (el mateix dia)
A les 12 del migdia:
Exhibició de TAI-TXI.
Organitza: Associació de Tai Chi Taoista d’Igualada.
A dos quarts d’1 h del matí:
Activitat per a Nens (acompanyats d’un adult). Vols fer un Bany de Farigola?
Presentació del conte Tupinamburga, la remeiera, sobre plantes remeieres, entre les quals hi ha la farigola, amb unes il·lustracions exquisides d’Antònia Bonell, a càrrec de l’autora del conte, Roser Serra.
Dinar: LES PLANTES DE MARGE AL PLAT: menú silvestre amb condiments d’Argençola. “Menú del MERCAT”:
Búlgur amb verduretes i herbes aromatitzat amb farigola d’Argençola
Postres: Trufes de Farigola
Menú elaborat per Gastronomia Salvatge
Inscripció: associacioeltrill@gmail.com (nom, telèfon i correu electrònic). Límit 150 persones per ordre d’inscripció.
Preu: 6 € (beguda no inclosa) a pagar el mateix dia a la taula de l’organització.
De quarts de 4 a les 5 h de la tarda:
Activitat per a Nens (acompanyats d’un adult). Vols fer un Bany de Farigola?
Presentació del conte Tupinamburga, la remeiera, sobre plantes remeieres, entre les quals hi ha la farigola, amb unes il·lustracions exquisides d’Antònia Bonell, a càrrec de l’autora del conte, Roser Serra.
De les 4 a les 5 h de la tarda:
Presentació de llibres relacionats amb els usos i les aplicacions de les plantes:
– Etnobotànica de les terres gironines i Els colors de la ratafia a càrrec d’Anna Selga.
– Milfulles, la revista digital d’Etnobotànica de Flora Catalana a càrrec del President de l’associació, Francesc Caralt i la vocal d’etnobotànica, Anna M. Oliva
– La gastronomia dels camins, Ed Sidillà, a càrrec de Pilar Herrera
– Cosechas Relatos de mucha gente pequeña, a càrrec de Gustavo Duch.
– La Ciutat Comestible, a càrrec de Pilar Sampietro, Mediterraneo Radio 3/Vida Verda Radio 4/ Vida Verde REE.
Lloc: Sala Polivalent de l’Ajuntament
Activitat gratuïta
De les 5 i fins les 7 h de la tarda:
L’alquímia de les espècies.
L’alquímia de les espècies recull diferents preparats d’elaboradors que expliquen com s’ha de fer un remei determinat a base de farigola.
⦁ Blanca Vela Giral de Menjar a Cala Blanca. Galetes de llimona i farigola.
⦁ Imma Martinez Muntadas de cal Felix. Licor de farigola.
⦁ Maite Forn Canela i Toni Castillo d’ECOPLANTER. Infusió de farigola.
⦁ Maria Soler de l’Art de la Conserva. Gelea de Farigola.
⦁ Jaume Teixé del Forn de Jorba. Trufes de farigola.
⦁ Avia Elisa de Cal Sebastià. Sopa de Farigola.
⦁ Astrid van Ginkel de Fitomon. Sorbet de Farigola. Mel de farigola.
⦁ Trempetinaires. Flam de farigola.
⦁ Pilar Herrera de les Champaneles. Pica pica de pa de farigola.
⦁ Corremarges. Crema catalana, menjar blanc o panacotta, fent infusionar la farigola en llet.
⦁ Farem una tintura i extracte.
⦁ Preparació de condiments amb farigola
Moderadora: Astrid van Ginkel, de Fitomon
Lloc: Plaça Mariano Mestre o Sala Local Social d’Argençola (depèn del clima)
Activitat gratuïta
A les 7 h de la tarda:
Classe Oberta + Swing Jam amb Swing Anoia.
A les 8 h del vespre:
L’Hora del Gintònic amb espècies al Bar El Mirador d’Argençola.
Sopar i coques vegetals del Forn de Jorba.
Música ambiental
Lloc: plaça Mariano Mestre
Ho organitza El Trill, Associació cultural del terme d’Argençola, amb la col·laboració de: Ajuntament d’Argençola, Diputació de Barcelona, Generalitat de Catlunya. Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, i Alimentació, Fitomón, Col·lectiu Eixarcolant, Gastronomia Salvatge
Etiquetes: mercat espècies Argençola Anoia Catalonia
8è Mercat de les Espècies
Autor: argençola
El dissabte 9 de juny, amb la farigola com a tema central
7è mercat de les espècies Foto: Ajuntament Argençola
El dissabte 9 de juny de 2018 es celebrarà a Argençola el 8è Mercat de les Espècies, un mercat envoltat d’aromes, on volem, que s’hi puguin adquirir productes relacionats amb les espècies, en el seu sentit més ampli (herbes condimentaries, aromàtiques, medicinals i espècies exòtiques). Enguany amb la farigola com a tema central.
Programa
– De les 8 a les 2 h del migdia:
Jornada Tècnica “Botànica a la Cuina. Espècies, herbes i flors”. PATT.
Modera la Jornada: Astrid van Ginkel de Fitomon.
Lloc: Església de Sant Llorenç
Inscripció: associacioeltrill@gmail.com (nom, telèfon i correu electrònic)
Activitat gratuïta. Esmorzar Sortida Reconeixement de Flora 5 € (opcional).
– A les 9 h del matí:
Inauguració de l’exposició “Que em portaràs Timó? deia l’avia”, a càrrec Sílvia Escura.
Inauguració de l’Exposició d’”Aquarel·les de plantes” de la Camil.la Pérez Salvà.
– A les 11 h del matí o a l’1 h del migdia:
Tast de Farigola d’Argençola i productes derivats, a càrrec de Marc Talavera Roma – Col·lectiu Eixarcolant / Universitat de Barcelona. Biòleg especialista en etnobotànica. Es tastaran 7-10 aliments a base de farigola. Us animem a participar!
El 10 preparats seran infusió, decocció, maceració, xampanyet, cervesa, pa, pastis de formatge, pizza de pobre (o fresca en entrepà), salsa tipus pesto i romesco/maionesa.
Lloc: Sala Local Social d’Argençola
Inscripció: associacioeltrill@gmail.com (nom, telèfon i correu electrònic)
Aportació 5 € (el mateix dia)
A les 12 del migdia:
Exhibició de TAI-TXI.
Organitza: Associació de Tai Chi Taoista d’Igualada.
A dos quarts d’1 h del matí:
Activitat per a Nens (acompanyats d’un adult). Vols fer un Bany de Farigola?
Presentació del conte Tupinamburga, la remeiera, sobre plantes remeieres, entre les quals hi ha la farigola, amb unes il·lustracions exquisides d’Antònia Bonell, a càrrec de l’autora del conte, Roser Serra.
Dinar: LES PLANTES DE MARGE AL PLAT: menú silvestre amb condiments d’Argençola. “Menú del MERCAT”:
Búlgur amb verduretes i herbes aromatitzat amb farigola d’Argençola
Postres: Trufes de Farigola
Menú elaborat per Gastronomia Salvatge
Inscripció: associacioeltrill@gmail.com (nom, telèfon i correu electrònic). Límit 150 persones per ordre d’inscripció.
Preu: 6 € (beguda no inclosa) a pagar el mateix dia a la taula de l’organització.
De quarts de 4 a les 5 h de la tarda:
Activitat per a Nens (acompanyats d’un adult). Vols fer un Bany de Farigola?
Presentació del conte Tupinamburga, la remeiera, sobre plantes remeieres, entre les quals hi ha la farigola, amb unes il·lustracions exquisides d’Antònia Bonell, a càrrec de l’autora del conte, Roser Serra.
De les 4 a les 5 h de la tarda:
Presentació de llibres relacionats amb els usos i les aplicacions de les plantes:
– Etnobotànica de les terres gironines i Els colors de la ratafia a càrrec d’Anna Selga.
– Milfulles, la revista digital d’Etnobotànica de Flora Catalana a càrrec del President de l’associació, Francesc Caralt i la vocal d’etnobotànica, Anna M. Oliva
– La gastronomia dels camins, Ed Sidillà, a càrrec de Pilar Herrera
– Cosechas Relatos de mucha gente pequeña, a càrrec de Gustavo Duch.
– La Ciutat Comestible, a càrrec de Pilar Sampietro, Mediterraneo Radio 3/Vida Verda Radio 4/ Vida Verde REE.
Lloc: Sala Polivalent de l’Ajuntament
Activitat gratuïta
De les 5 i fins les 7 h de la tarda:
L’alquímia de les espècies.
L’alquímia de les espècies recull diferents preparats d’elaboradors que expliquen com s’ha de fer un remei determinat a base de farigola.
⦁ Blanca Vela Giral de Menjar a Cala Blanca. Galetes de llimona i farigola.
⦁ Imma Martinez Muntadas de cal Felix. Licor de farigola.
⦁ Maite Forn Canela i Toni Castillo d’ECOPLANTER. Infusió de farigola.
⦁ Maria Soler de l’Art de la Conserva. Gelea de Farigola.
⦁ Jaume Teixé del Forn de Jorba. Trufes de farigola.
⦁ Avia Elisa de Cal Sebastià. Sopa de Farigola.
⦁ Astrid van Ginkel de Fitomon. Sorbet de Farigola. Mel de farigola.
⦁ Trempetinaires. Flam de farigola.
⦁ Pilar Herrera de les Champaneles. Pica pica de pa de farigola.
⦁ Corremarges. Crema catalana, menjar blanc o panacotta, fent infusionar la farigola en llet.
⦁ Farem una tintura i extracte.
⦁ Preparació de condiments amb farigola
Moderadora: Astrid van Ginkel, de Fitomon
Lloc: Plaça Mariano Mestre o Sala Local Social d’Argençola (depèn del clima)
Activitat gratuïta
A les 7 h de la tarda:
Classe Oberta + Swing Jam amb Swing Anoia.
A les 8 h del vespre:
L’Hora del Gintònic amb espècies al Bar El Mirador d’Argençola.
Sopar i coques vegetals del Forn de Jorba.
Música ambiental
Lloc: plaça Mariano Mestre
Ho organitza El Trill, Associació cultural del terme d’Argençola, amb la col·laboració de: Ajuntament d’Argençola, Diputació de Barcelona, Generalitat de Catlunya. Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, i Alimentació, Fitomón, Col·lectiu Eixarcolant, Gastronomia Salvatge
Etiquetes: mercat espècies Argençola Anoia Catalonia
Ho vols compartir?
dijous, 21 de Novembre de 2024
Xino Xano passejades culturals (292)
Caminant per Argençola (325)
Mercat de les Espècies (322)
Àlbums destacats
Xino Xano passejades culturals (292)
Caminant per Argençola (325)
Mercat de les Espècies (322)