Cultura dimecres, 14 de Agost de 2024

Èxit, comunitat i bona participació a la Festa Major d’Argençola


Autor: argençola

El cap de setmana del 9 a l’11 d’agost, Argençola ha celebrat la festa del poble amb un gran programa d’actes per a totes les edats

Projecció audiovisual de Cristóbal Martínez de la Festa Major d'Argençola de l'any 1978
Projecció audiovisual de Cristóbal Martínez de la Festa Major d'Argençola de l'any 1978 Foto: argençola

Després de tres dies d'activitats, Argençola conclou els actes de festa major amb un gran èxit de participació en totes les seves activitats. Coincidint amb la festivitat de Sant Llorenç, el poble va celebrar la seva festa gran acumulant un fabulós cap de setmana ple d'emocions i comunitat.

La celebració va arrencar divendres a la tarda, amb el tradicional pregó organitzat per la Jove Comissió de Festes, oferint un recorregut únic i commovedor, tot fent un homenatge a totes les persones, oficis i llocs que formen part d'aquest municipi. Juntament amb la projecció audiovisual de Cristóbal Martínez de la Festa Major d'Argençola de l'any 1978, van ser uns dels actes més significatius i exitosos de la nit de divendres, reunint un nombre sorprenent de veïns i visitants encuriosits pel privilegi de poder visualitzar aquest material amb tant de valor històric.

Seguidament, els més joves van gaudir del sopar popular i en acabat, les Bandtokades van encapçalar el corre carrers, que va finalitzar a dos quarts d'una de la matinada, i que va donar tret de sortida a l’animada actuació d’Albert Nieto (Misión Rumbera), seguit de l’espectacular i trencadora actuació de Fades i una nit de PDs fins la matinada.

El matí de dissabte va ser familiar, amb jocs de tota la vida per als més menuts. Grans i petits van poder gaudir de divertits jocs tradicionals organitzats per les mares del poble. A la tarda, es va poder tastar l'esperada xocolatada de cada any elaborada per l'Elisa i seguidament va començar el Segon Torneig de Futbol: Argençola Cup 2024. Veïns i veïnes d'arreu del municipi van fer pinya en aquest torneig ple d'emoció i comunitat.

Enguany, Argençola es va animar amb una molt bona participació en el sopar popular de botifarrada, i tot seguit es va ballar amb el marxós concert de l'orquestra Zamba Show.

Per finalitzar el cap de setmana, l'actuació de Can Cantem, va fer ballar i cantar als més petits i famílies. A les 12 del matí va tenir lloc la tradicional missa de festa major, aquest any amb la gran novetat de la programació: El primer debut de la nova Coral d'Argençola dirigida per Gemma Teixé Escura, que van interpretar un bonic repertori atraient més públic que mai en la seva celebració. També es va poder gaudir de la preciosa actuació a duet de piano i violí amb l'Anna Moncunill i David Egea.

Abans de dinar, també es va celebrar un vermut al Café d'Argençola per inaugurar l'exposició fotogràfica del nou Arxiu Fotogràfic d'Argençola Cristóbal Martínez. Per petició popular, també es va tornar a projectar l'audiovisual de la Festa Major de 1978 i algunes projeccions inèdites més, que van reunir a més d'un centenar de persones en la seva inauguració, removent i fent esclatar d'emoció i alegria a un públic nostàlgic que ja no se'n recordava d'anar a dinar.

La tarda de diumenge va ser musical, amanida amb les actuacions de Narinan, Miguel Díaz, i Pascual i els Desnatats, que van acompanyar el final de la festa amb el deliciós sopar de tapes.

Des de l'Ajuntament d'Argençola es vol fer un sincer agraïment a totes les persones que han fet possible la festa, com la Jove Comissió de Festes d'Argençola, als veïns i veïnes del municipi, i totes les persones col·laboradores i implicades amb aquesta gran festa del poble.

Per molts més anys d'èxits i comunitat #Argençola #Comunitat #MemòriaHistòrica

Actuació de Can Cantem -
Actuació de Can Cantem
Autor: argençola
Concert de la Coral d'Argençola -
Concert de la Coral d'Argençola
Autor: argençola
Sopar de botifarrada amb l'orquestra Zamba Show -
Sopar de botifarrada amb l'orquestra Zamba Show
Autor: argençola
Pregó de la festa major d'Argençola 2024 -
Pregó de la festa major d'Argençola 2024
Autor: argençola
Projecció audiovisual de Cristóbal Martínez de la Festa Major d'Argençola de l'any 1978 -
Projecció audiovisual de Cristóbal Martínez de la Festa Major d'Argençola de l'any 1978
Autor: argençola
2n Torneig de futbol Argençola Cup 2024 -
2n Torneig de futbol Argençola Cup 2024
Autor: argençola


Etiquetes: portal d'argençola guia d'argençola Argençola Carbasí Clariana Contrast Plans de Ferran Porquerisses i Albarells Rocamora Anoia Catalonia



Ho vols compartir?