Ajuntament divendres, 28 de Juny de 2024

La lluita pels drets LGTBI+ no es limita a un sol dia de l’any


Autor: argençola

Avui més que mai, orgullosos i orgulloses del nostre poble i la nostra comunitat

La lluita pels drets LGTBI+ no es limita a un sol dia de l’any
La lluita pels drets LGTBI+ no es limita a un sol dia de l’any Foto: argençola

Avui dia 28 de juny, des de l’Ajuntament d’Argençola ens unim a celebració del Dia Internacional de l’Orgull. No és només un dia per celebrar la diversitat, sinó també per conjurar-nos en el reconeixement i el respecte de totes les identitats, expressions i experiències que cadascú senti o vulgui viure. Reivindiquem el dret fonamental de cada persona a ser qui és i a estimar a qui vulgui i com vulgui.

Malauradament, avui en dia a la nostra societat i a tot el món, els drets del col·lectiu LGTBI+, tot i ser drets fonamentals, encara són vulnerats. Per aquest motiu, fem una crida a la defensa del dret a l’educació sense cap mena d’assetjament escolar i en què infants i adolescents aprenguin que totes les orientacions sexuals i identitats de gènere són igual d'importants.

També en la defensa del dret al treball sense que cap persona hagi d’amagar qui és per por a no ser contractada o simplement a no ser acceptada, o la defensa del dret a la integritat física i psicològica de totes les persones, que implica posar fi a les discriminacions, violències, prejudicis i estigmes per raó de l’orientació sexual, la identitat o l’expressió de gènere.

Defensem que tothom pugui ser lliurement la persona que ella mateixa desitgi ser. La lluita pels drets LGTBI+ no es limita a un sol dia de l’any, sinó que ha de ser un exercici quotidià, individual i col·lectiu.

És cosa de tothom garantir que ningú visqui amb por o que es vegi forçat a marxar a un altre lloc de residència per poder viure de manera lliure i oberta la pròpia orientació sexual, identitat o expressió de gènere. Tothom mereix —i hi té dret— sentir-se segur, respectat i inclòs en la seva comunitat, en els seus entorns quotidians, visqui on visqui, des de la ciutat més gran al poble més petit del país.

En un context de creixement de l’extrema dreta, que amenaça de fer retrocedir uns drets que han costat molt de conquerir i que amb els seus discursos d’odi legitima i fomenta les discriminacions i les agressions, fem una crida a tota la ciutadania a unir-se en aquesta missió col·lectiva: a sentir com a pròpia la defensa dels drets LGBTI+, perquè totes les persones som igual de diferents.

Des del govern municipal convidem a tota la ciutadania a fer que els nostres carrers, escoles, centres de treball, espais d’oci i llars siguin llocs on tothom pugui viure amb dignitat i orgull.

Avui més que mai, orgullosos i orgulloses del nostre poble i la nostra comunitat.



Etiquetes: portal d'argençola guia d'argençola Argençola Carbasí Clariana Contrast Plans de Ferran Porquerisses i Albarells Rocamora Anoia Catalonia



Ho vols compartir?